Vyhledávání


Kontakt

Baník Ostrava
Bukovanského 4/1028
710 00 Slezská Ostrava

596 241 804

E-mail: info@fcb.cz

Soupeř vyhrál zaslouženě, uznal Komňacký

28.01.2014 14:31

 

Porážka Baníku ve finále Tipsport ligy s Bohemians Praha 1905 se trenéru Františku Komňackému nehodnotila lehce. Průběh zápasu, který skončil výhrou klokanů 2:0, podle něj ovlivnila jak únava jeho týmu, tak větší touha soupeře získat turnajové prvenství.

 

 

Baník k závěrečným zápasům Tipsport ligy přicestoval s kádrem, který čítal 15 hráčů a 2 brankáře. Dost možná, že právě zúžený kádr, který absolvoval dva zápasy ve dvou dnech, byl rozhodujícím faktorem finálové bitvy. "Je pravda, že jsme dnes působili trochu unaveným dojmem, na druhou stranu musím říct, že soupeř byl lepší a měl více pohybu. Bohemka prokázala větší touhu turnaj vyhrát a povedlo se jí to zcela zaslouženě," řekl Komňacký.

 

Po zápase tak mohl blahopřát svému trenérskému kolegovi Jozefu Weberovi, se kterým se zná ze společného působení v Jablonci. Zároveň však věděl, že sobotní prohra dala zapomenout na povedené páteční semifinále s Jihlavou. "Na rozdíl od minulého zápasu nám finále ukázalo, že máme v sestavě některá hluchá místa a budeme ještě potřebovat posílení," připomenul Komňacký téma, které se probírá celou zimní přípravu.

 

A probírat se bude i nadále, protože Baník v posledních dnech intenzivně jedná o doplnění kádru tak, aby na herní soustředění do Turecka, které je v plánu počátkem února, odletěl v co nejkvalitnějším složení. V nejbližších dnech by se proto mělo rozhodnout o příchodu dalších nových hráčů.