Vyhledávání


Kontakt

Baník Ostrava
Bukovanského 4/1028
710 00 Slezská Ostrava

596 241 804

E-mail: info@fcb.cz

Michal Frydrych: Srazil nás první gól

28.01.2014 14:12

 

Ve finálovém zápase Tipsport ligy s Bohemians 1905 patřil kapitán Baníku Michal Frydrych k hráčům, kteří se s únavou z předchozího zápasu dobře vyrovnali. Podle něj sice bylo poznat, že Baník odehrál závěrečné zápasy turnaje se zúženým kádrem, ale vymlouvat se na to nechtěl.

 

"Dostali jsme se do finále a proto jsme šli jsme do zápasu s tím, že chceme šanci na vítězství v Tipsport lize využít. Chtěli jsme Bohemku porazit. Ale začátek byl z naší strany bez pohybu. Bylo poznat, že nás tady bylo nás patnáct hráčů do pole a nemohli jsme pořádně prostřídat. Na to se ale nebudeme vymlouvat," řekl Frydrych, kterému absolvování dvou zápasů ve dvou dnech nedělalo problém.

 

Jako vůdčí postavě Baníku mu ve finále dělali starosti především hráči Bohemians, kterým se povedlo vytvořit si rozhodující náskok ještě v prvním poločase. "První gól, který jsme dostali ze standardky, nás bohužel trošku srazil. Do poločasu přišel z nekoncentrovanosti druhý, a pak už bylo těžké se s rostoucí únavou snažit ve druhém poločase něco udělat," vracel se kapitán Baníku ke klíčovým okamžikům finále.

 

Tým podle něj stále ještě potřebuje nabírat kondici, aby byl co nejlépe připraven na jarní část sezóny. "Myslím si, že z tohoto důvodu se celý turnaj hrál. Až na soustředění v Turecku to bude o sehrávání a kombinačních schopnostech. Trenéři a vedení se stále snaží posílit o nové hráče. Říkali, že by ještě někdo měl přijít. My se zatím snažíme postupně zlepšovat a uvidíme, jak nám to půjde v další fázi přípravy," dodal Frydrych, který po zápase převzal z rukou organizátorů šek v hodnotě sto padesát tisíc jako prémii náležející Baníku za druhé místo v turnaji.