Vyhledávání


Kontakt

Baník Ostrava
Bukovanského 4/1028
710 00 Slezská Ostrava

596 241 804

E-mail: info@fcb.cz

Baník dál posiluje, přicházejí Lindpere a Sinelnikovs

28.01.2014 14:19

Trenér František Komňacký může být spokojen. Baník před odletem na herní soustředění do Turecka posílí estonský reprezentant Joel Lindpere a lotyšský obránce Alans Sinelnikovs. Jejich příchod dokazuje, že obměna týmu se vyvíjí směrem k co největší kvalitě a budoucí perspektivě.

 

Již v pondělí se s Baníkem začne opět připravovat zkušený estonský záložník Joel Lindpere, který dosud trénoval individuálně a k týmu se vrací přesně podle původní dohody s trenérem Komňackým. O den později se k týmu připojí i třiadvacetiletý lotyšský reprezentant Alans Sinelnikovs, který se s Baníkem o víkendu domluvil na podmínkách smlouvy a na nezbytně nutnou dobu se zatím vrátil domů do Rigy.

 

"Od obou těchto hráčů si slibuji, že budou oporami naší základní sestavy. Sinelnikovs je člen lotyšské reprezentace, od kterého čekám, že kvalitně obsadí post levého obránce. Lindpere je zase zkušený středový hráč, který by měl ideálně doplnit náš jinak dost mladý tým," vyjádřil trenér Komňacký spokojenost s tím, jak se momentálně na Bazalech vyvíjí přestupová politika.

 

Kromě toho jej těší i fakt, že Baníku už nic nebrání v angažování dvaadvacetiletého Brazilce Dyjana Carlose de Azeveda, který je s týmem prakticky od začátku přípravy a trenéry i vedení definitivně přesvědčil o svých kvalitách. Společně s předchozími příchody Jána Greguše, Michaela Krmenčíka a Vojtěcha Štěpána tak Baník v kolonce přestupů zaznamenává očekávané posílení, z něhož by klub měl těžit jak v jarních bojích o záchranu, tak především v dalších sezónách.

 

Otevřená ještě zatím zůstává otázka příchodu jednoho útočníka. Baník byl již prakticky domluvený na podmínkách s Estoncem Rimo Huntem. Jednání však bohužel komplikují požadavky ze strany jeho agentů. Vedení klubu proto bude v následujících dnech projednávat další možné alternativy na tento post.

 

 

Vzhledem k tomu, že Baník v posledních dnech intenzivně pokročil v přestupové politice, chystá se vedení klubu na středu 29. ledna 2014 uspořádat tiskovou konferenci, na které budou představeny změny v týmu i jeho složení pro herní soustředění v Turecku. Tam Baník odlétá 31. ledna a trenér Komňacký by měl mít pro sérii zápasů na přírodním trávníku k dispozici již téměř kompletní tým